Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Ξεκινά το 18ο σχολικό πρωτάθλημα σκάκι με προοπτικές πανελλήνιας διοργάνωσης (video)

 

Ξεκινά την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 10 π.μ., το 18 Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι στη Χίο στο 4ο Γυμνάσιο Χίου που είκοσι χρόνια τώρα φιλοξενεί το θεσμό, με τη διοργάνωση και τη φροντίδα του Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη ''ο Φάρος'' και του Σκακιστικού Ομίλου Παναγίας Καλλιμασιάς Χίου που είναι σκακιστικοί σύλλογοι εγγεγραμμένοι στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και πιστοποιημένοι για να ασκούν επίσημο εκπαιδευτικό και αγωνιστικό έργο πανελληνίων διοργανώσεων. Αυτή τη φορά η υποστήριξη του Δήμου Χίου στη διοργάνωση είναι πολύ ουσιαστική και δεν αφορά μόνο την οικονομική ενίσχυση για μετάλλια και βραβεία, γιατί ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Αμέντας που είναι ένας νέος άνθρωπος με ανοιχτούς ορίζοντες και τόνισε στη σχετική συνέντευξη τύπου, ότι μαζί με την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Χριστίνα Σεράφη στήριξαν και θα στηρίζουν αυτόν τον θεσμό, γιατί διευρύνει και εξασκεί την οργανωμένη σκέψη στα παιδιά για την επίτευξη μελλοντικών στόχων κάθε είδους... και πρόσθεσε ότι μπορούμε στο εγγύς μέλλον με την υποστήριξη του Δήμου Χίου, εφόσον έχουμε πλέον την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τους δύο πολύ παραγωγικούς σκακιστικούς συλλόγους, να διοργανώσουμε και να φιλοξενήσουμε πανελλήνια πρωταθλήματα σκακιού και πανελλήνιες σκακιστικές εκδηλώσεις, που θα αφήσουν ένα πολύ θετικό αποτύπωμα τόσο στην κουλτούρα του νησιού, όσο και στα παιδιά! Ο ίδιος σαν μαθητής συμμετείχε στα πρωταθλήματα σκάκι στο 4ο Γυμνάσιο Χίου και όπως είπε, ξέρει από πρώτο χέρι, πόσο μεγάλη ωφέλεια έχει το σκάκι και η διοργάνωση αυτή, στη θετική ανάπτυξη των νέων.

Η συνέντευξη τύπου για την έναρξη του 18ου Πρωταθλήματος Σκάκι Χίου δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Μαρτίου στην αίθουσα του '' Φάρου Βαρβασίου... και ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Χίου Δημήτριος Βρούζος, η Πρόεδρος του '' Φάρου '' Βαρβασίου Γεωργία Χούλη, ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Παναγίας Καλλιμασιάς Πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Αμέντας, τόνισαν ότι η φιλική συμμετοχή της Μαρίας Άννας Στεφανίδη ( Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Σκάκι 2023 ), αναβαθμίζει πολύ τη φετινή διοργάνωση, διότι θα είναι παρόν στους αγώνες και εκτός από την πολύ ενδιαφέρουσα διαδραστική ομιλία της την ημέρα των αγώνων 10 Μαρτίου στο 4ο Γυμνάσιο, θα παρουσιάσει και ένα Σιμουλτανέ ( επίδειξη σκακιού ) στις 9 Μαρτίου στις 12.30 το μεσημέρι στην Καλλιμασιά, στην ενοριακή αίθουσα, που είναι και η έδρα του Σκακιστικού Τμήματος του Σκακιστικού Ομίλου Παναγίας Καλλιμασιάς Χίου. Η φιλοξενία της Πανελλήνιας Πρωταθλήτριας Σκακιού 2923, Μαρίας Άννας Στεφανίδου στη Χίο πραγματοποιήθηκε επειδή το ξενοδοχείο '' Skinari apartments '' στον Κάμπο την παρέχει δωρεάν.

Ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Δημήτριος Βρούζος, τόνισε ότι η συμμετοχή μαθητών στο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Χίου είναι πάλι πολύ μεγάλη, έχουν δηλώσει περίπου 80 παιδιά από 7 Δημοτικά, 3 Γυμνάσια και 2 Λυκεια και συνήθως οι συμμετοχές διπλασιάζονται τις τελευταίες 2 μέρες. Το 4ο Γυμνάσιο Χίου είναι ένα Σχολείο με μεγάλη εξωστρέφεια από την ίδρυσή του και μαζί με την εκπαιδευτική του λειτουργία αναλαμβάνει με χαρά και διεκπεραιώνει πάντα με επιτυχία ωφέλιμες πολιτιστικές αθλητικές και κοινωνικές δράσεις, με συντονισμό και συνέπεια.

Η Πρόεδρος του ''Φάρου'' Βαρβασίου, τόνισε την ουσιαστική υποστήριξη των Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου που πάλι με τον καλύτερο τρόπο κοινοποίησαν υπηρεσιακά στα σχολεία και το νησί την έναρξη και τη δράση του 18ου Πρωταθλήματος Σκάκι της Χίου. Ευχαρίστησε τον Σκακιστικό Όμιλο Παναγίας Καλλιμασιάς Χίου και το 4ο Γυμνάσιο Χίου για την πολύ καλή συνεργασία στη διοργάνωση του Σκακιστικού Πρωταθλήματος... και τόνισε ότι με την καλή συνεργασία, μπορούμε πάντα να δημιουργήσουμε ωφέλιμα και καλά πράγματα, που στα πρώτα τους βήματα, φαίνονται...όνειρα απραγματοποίητα... αλλά με θετική δράση φτάνουν πολύ ψηλότερα από κει που περίμενες... Ο '' Φάρος '' ήταν πάντα πρωτοπόρος στο σκάκι στη Χίο, με τις υπέροχα διαμορφωμένες αυτόνομες αίθουσές του και τα υπέροχα φιλόξενα εργαστήρια του, που είναι πάντα γεμάτα παιδιά και ζωή.

Ο Πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Παναγίας Καλλιμασιάς, είπε μεταξύ άλλων, ότι το σκάκι με την είσοδο του στα σχολεία μπορεί να συμβάλει πολύ θετικά, στην υπόθεση του λεγόμενου ''σχολικού εκφοβισμού - μπούλινγκ'' και να ηρεμήσει τα πράγματα...Είναι ένα μέσο προληπτικό και όχι κατασταλτικό, ένα μέσο πολιτισμού και άθλησης, ένα ευγενές άθλημα με μεγάλη και εποικοδομητική παιδαγωγική αξία!

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου